Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/toddlercopenhagen.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/toddlercopenhagen.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/toddlercopenhagen.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684
5 IDEER TIL KREATIVE AKTIVITETER MED UNGERNE | Toddler Copenhagen Shop

Skolernes sommerferie starter i dag, hvilket for mange familier betyder familietid, samvær og HYGGE.

Den danske sommer kan være noget af det skønneste, hvorfor rigtig mange familier også vælger at holde en del eller hele deres sommerferie inde for landets grænser.  Nogle familier tager i sommerhus, camping eller lign., mens andre foretrækker at være hjemme og tage på udflugter i nærområdet.

Men hvad skal man finde på at lave? Hvad synes børnene er sjovt?
Det behøver ikke altid koste spidsen af en jetjager og børnene er ofte ligeglade med hvad I laver, bare i er sammen og HYGGER!

Vi har prøvet at samle lidt idéer til hvad man kan foretage sig som familie i den danske sommer. Alle indlæg er delt lidt op i emner og breder os over hele landet, så der er lidt for alle.

Der vil hen over sommeren komme flere indlæg med flere idéer til alle jer danske feriebørn.

 

SLIP SOMMER-KREATIVITETEN LØS

 

Rigtig mange børn og ja også voksne elsker at være kreative sammen og finde på projekter at fordybe sig i. Her kommer 5 forslag til små sommerprojekter i kan lave med jeres unger.

 

#1   Fantastiske fund på stranden:

 

En tur på stranden i det dejlige vejr er altid et sikkert hit og rigtig mange børn elsker at finde sten og muslinger i vandkanten, som de kan tage med hjem.

Disse skønne fund, kan nemt blive til en smuk , rustik uro til at hænge på børneværelse, badeværelset eller måske i sommerhuset hvis man har sådan et.

 

Det eneste i skal bruge er:

– En pind eller drivtømmer fra stranden

– en spids genstand til at lave huller i muslingeskallerne

– Fiskestørre eller anden snor

– Fantastiske fund fra stranden

 

 

#2   Mal monstersten:

 

Som med muslingerne nævnt før, elsker børn også at samle sten. Så gå jer en god tur i jeres nærområde og find en masse sten i forskellige former og størrelser.

Når i kommer hjem finder i maling og tudser frem og lader børnene dekorere de mange sten. Alt afhængig af barnets alder, kan stenene blive malet i dyremotiver, blomster, ansigter, mønstre, monstre og meget andet. Det er kun fantasien der sætter grænser.

 

Til dette skal i blot bruge:

– Maling/pensel

– Tudser

– Evt. Små øjne

– Lim

– Glimmer og andet pynt

– En masse smukke sten

 

 

#3   Mini Monet:

 

En anden sjov til ting, måske for de lidt større børn, kunne være at lege kunstner for en dag. Tag papir, pensler, maling, evt. Et staffeli med ud i naturen og lad barnet male forskellige motiver, præcis som barnet ser det.

I vil blive overrasket over hvor flotte motiver der kommer ud af det.

 

Her skal i bruge:

– Papir

– Maling/pensel

– Evt. Staffeli eller andet underlag

 

 

#4   Indianer totempæl til haven

 

En tur i skoven er også altid en hyggelig ting og også her nyder børn ofte at samle forskellige ting sammen fra skovbunden. Et lidt større projekt for både børnene og forældrene kunne dog være at finde og dekorere jeres helt egen totempæl, som i efterfølgende kan have stående i haven og lege indianere rundt om.

Find en nogenlunde lige og høj træstamme på min. 15-20 cm. i diameter eller evt. små stykker træstamme, som kan sættes sammen til en totempæl. Derhjemme kan børnene så få lov til at snitte og male på træstammerne, for til sidst at have en smuk totempæl, som i kan sætte op i haven.

 

Også her skal i blot bruge:

– Evt. Sav

– Kniv

– Maling/pensel

– Evt. lim

 

 

#5   Små gartnerdrømme

 

Sidst, men bestemt ikke mindst, behøver i slet ikke forlade hjemmet, for at slippe kreativiteten løs.

Da jeg var barn, kan jeg huske hvordan jeg elskede at hjælpe min far i haven, enten med at slå græs, ordne bede eller andet.
Da jeg blev lidt ældre fik jeg tildelt mit eget lille stykke bed,  hvor jeg selv måtte vælge hvilke blomster der skulle plantes og også selv have ansvaret for, at blomsterne voksede sig store og smukke.

Vores sidste forslag til en kreativ aktivitet for jer og jeres unger, kunne derfor være at finde et sted i haven, i en krukke eller en altankasse, som kan blive jeres barns sted. Tag derefter barnet med i det lokale planteland eller hvor i nu køber blomster og lad jeres barn være med til at vælge hvilke blomster der skal plantes i deres helt eget bed. Når i kommer hjem hjælper i selvfølgelig barnet med at plante blomsterne og efterfølgende huske barnet på at vande en gang imellem.

Børnene vil uden tvivl elske dette og blive så stolte når blomsterne begynder at blomstre.

 

Her skal i bruge:

– Blomster eller frø til at plante

– En skovl

– Evt. plantejord

 

 

Vi håber vores 5 idéer har givet jer lidt inspiration til kreative aktiviteter sammen med børnene i sommerferien.

 

Mange hilsner

Michelle, Toddler Copenhagen

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Free WordPress Themes