I MORGEN ER DET SANKTHANS AFTEN!

 

Sankthans er en højtid vi i Danmark ligger stor vægt på og hvor vi sammen med familie og venner ofte mødes til sankthansbål og brænder heksen af.

Sankthans fejres i de fleste Nordeuropæiske lande, men dog mest i Norden og de Baltiske lande, hvor den karakteristiske, lyse, nordiske nat giver de optimale betingelser.

På Sankthans aften stimler familier ofte sammen ved de mange offentlige bål rundt omkring i landets byer og synger midsommersange. Dog tændes bålene ofte først lidt sent på aftenen, hvilket kan være en udfordring for nogle familier med småbørn.

Hvis man gerne vil forsøge at gøre Sankthans aften mere til børnenes aften, kunne en idé være at tænde sit eget lille Sankthansbål i haven, enten hvis man har en bålplads eller på et af de smarte bålfade, som kan købes i de fleste byggemarkeder.

Lad børnene være med til at lave heksen der skal brændes af og gør det til en kreativ hyggestund I er sammen om.

Når aftenen nærmer sig, tændes der op i bålet og siddende på tæpper rundt om ilden, kan i sammen fortælle børnene om traditionen bag Sankthans, samt synge midsommersangen, men også andre af børnenes favorit børnesange. Børn elsker jo at synge og denne stund vil simpelthen være så hyggelig for hele familien.

 

 

Snobrød eller skumfiduser er altid et hit for børn, så hvorfor ikke kombinere Sankthans og disse to ting, ved at lade børnene bage snobrød og riste skumfiduser over bålet, mens i sidder og hygger jer. Det vil uden tvivl være en fantastisk oplevelse for de fleste børn og ja også for de voksne.

 

 

Vi håber vores lille indlæg gav inspiration til jeres aften.

 

Rigtig glædelig Sankthans derude.

 

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Free WordPress Themes