Sommerhygge på en af Danmarks mange legepladser – Vol 1

 

Den skønne danske sommer ser ud til at fortsætte og vi har nu rundet sommerdag nr. 46.
En metrologisk sommerdag betegnes ved at temperaturen kommer over 25 grader og det er altså allerede sket 46 gange, hvilket er det 3. Højeste i 21 år. Til sammenligning havde vi kun 13 sommerdage hele sidste år.

Det dejlige sommervejr ligger op til udflugter og turer for familien og vi har derfor i denne uge valgt, at fokusere på fede, gratis legepladser rundt om i Danmark. Vi starter her med 10 skønne legepladser på Sjælland.

 

 

STORKØBENHAVN

 

Bondegården og Byggelegepladsen i Remiseparken
Peder Lykkesvej 71, 2300 København S

Disse to legepladser i København S, skiller sig en del ud fra ”almindelige” legepladser.
Bondegården er, som navnet indikerer, en legeplads med både heste, grise, høns, geder, kaniner og sågar også en ko, som børnene kan klappe og hygge sig med. Der er desuden mulighed for at låne cykler.

Byggelegepladsen kan ungerne give sig i kast med diverse små byggeprojekter og man kan i legepladsen åbningstider låne værktøj og bygge videre på nogle af de små huse der er opstillet. Legepladsen har også uden for åbningstiden adgang til mere traditionelle aktiviteter, som boldbane,  legeborg og en svævebane.

Begge legepladser er bemandede i hverdagene og weekenden.

 

Trafiklegepladsen
Gunnar Nu Hansens Plads 10, 2100 København Ø

Trafiklegepladsen i Fælledparken er for de køreglade unger. Her er veje, lyssignaler og fodgængerovergange, præcis som i den virkelige trafik. Kommer man i hverdagene er der mulighed for at låne cykler, men hvis I besøger legepladsen i weekenden, skal I selv have køretøj med. Ved siden af Trafiklegepladsen ligger en lille, hyggelig legeplads til de lidt mindre børn, hvor der også er bænke og borde.

 

Naturlegepladsen Valbyparken
Hammelstrupvej 41, 2450 København SV

Naturlegepladsen i Valbyparken er Københavns største naturlegeplads med sine 25.000 kvadratmeter. Der er her rigelig plads til leg og udfordringer nok til selv de børn med allermest krudt bagi. Legepladsen ligger i et bakket landskab, hvor man kan løbe og klatre mellem bakker og tårne og som noget særligt er der også petanquebaner og bålplads.

 

 

NORDSJÆLLAND

 

Legepladsen – Teglstrup Hegn
Gl. Hellebækvej 79, 3000 Helsingør

I udkanten af Helsingør by, hvor by og skov mødes, ligger der en dejlig skovlegeplads, med plads til at børn kan lege og udfolde deres kreativitet og fysik. Legepladsen ligger let tilgængelig, i en lysåben bøgeskov og ud til åbent græsareal, med plads til løb og boldspil.
Desuden er der et stort fældet træ til at klatre på, slynger, udskårne træfigurer, store sten, “jorden er giftig”-anlæg, samt borde og bænke.

 

Legepladsen – Nyruphus
Kongevejen 270, 3060 Espergærde

Legepladsen ved Nyruphus er en motion- og legebase hvor børn i forskellige aldre kan leje og låne udstyr til aktiv leg i naturen.
Her kan bl.a. lejes udstyr til gamle historiske lege, så man prøve at lege de lege, som børn legede for 100 år siden. Mød også Nyrup-troldene Ferdinand og Ørn, som du kan blive fotograferet sammen med.

 

Strandlegepladsen – Hornbæk Havn
Havnevej 34, 3100 Hornbæk.

Strandlegepladsen er en stor legeplads beliggende i sandet med træredskaber og god mulighed for krabbefangst til den ene side og badning til den anden.

 

 

ØSTSJÆLLAND

 

Legepladser i Hedeland Naturpark
Maglehøjgårdsvej 6A, 2640 Hedehusene

Hedeland Naturpark på østsjælland er et stort område med plads til leg og hygge for hele familien på områdets legepladser – for både små og store.

Børneoasen er en legeplads for de mindste.
Her er små legehuse, rutsjebaner og gynger – alt sammen bygget i naturlige materialer.

Til de lidt større børn er naturlegepladsen et hit. Pladsen rummer et væld af aktivitetsmuligheder med bl.a. fem store gyngestativer, hvoraf tre er for voksne. Gyngerne har ekstra lange reb at holde i, så du virkelig kan få højde på.
Prøv også den populære, 35 meter lange svævebane og få et sug i maven eller legepladsens ‘Klatreskov’ hvor der også rig mulighed for at lade fantasien råde.
Der er desuden anlagt en petanquebane, hvor du dog selv skal huske at medbringe petanquekugler.

 

 

VESTSJÆLLAND

 

Anlæggets legeplads i Slagelse
Parkvej 40, 4200 Slagelse

Set fra oven ligner den 750 m2 store legeplads et hjerte og er inddelt i 3 legeområder tilpasset forskellige aldersgrupper. De mindste kan boltre sig på farvestrålende legeredskaber, ligesom der er masser af udfordrende aktiviteter til de lidt ældre børn. Legepladsen ligger i en dejlig stor park tæt ved centrum.

 

Røsnæs Naturskole & legeplads
Røsnæsvej 458, 4400 Kalundborg

På Røsnæs Naturskole ligger et skønt område, med masser af aktiviteter til en hyggelig dag for hele familien. Her er legeplads med gynger og klatretovbane. Røsnæs har en bålplads til fri afbenyttelse, ligesom man kan nyde sin madpakke på de opstillede borde og bænke.
Vil man bade eller fange krabber, er der kort gåtur til en sten strand.
Børn kan desuden hygge sig med dyr som høns, kaniner, geder, får, æsel, heste, grise, køer på markerne om sommeren.

 

 

SYDSJÆLLAND

 

Legepladsen ved Munkebakken
Jernbanegade 12, 4700 Næstved

Legepladsen ved Munkebakken er en flot motionslegeplads på et skrånende areal, med trampoliner, klatreleg, armgang, ribber, barrer, ringe, gynge, rutsjebane mm.

 

Jeg håber det har givet jer lidt inspiration til gratis aktiviteter med ungerne i sommerferien.
Jeg regner selv med et smut på trafiklegepladsen med mine drenge i ferien. 🙂

Mange hilsner

Michelle, Toddler Copenhagen

 

3 Comments

  1. 123movies siger:

    I all the time emailed this web site post page to all my friends, because if like to read it then my contacts will too.| Elle Gage Leonsis

  2. online siger:

    Neque turpis vitae eros praesent varius. Egestas pellentesque urna blandit, sed ac leo ut mi, nam wisi, laborum donec erat amet. Ketti Jeffry Truman

  3. Everyone speaks well of the bridge which carries him over.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Free WordPress Themes