Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/toddlercopenhagen.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2758

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/toddlercopenhagen.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/operations.class.php on line 2762

Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/toddlercopenhagen.com/public_html/wp-content/plugins/revslider/includes/output.class.php on line 3684
SOMMERHYGGE PÅ EN AF DANMARKS MANGE LEGEPLADSER – VOL 2 | Toddler Copenhagen Shop

Sommerhygge på en af Danmarks mange legepladser – Vol 2

 

I sidste uge skrev vi om 10 fede og bedst af alt gratis legepladser på Sjælland, så nu er tiden selvfølgelig kommet til Fyn og Jylland.

Og også her er der utallige muligheder, når man gerne vil hygge sig med ungerne i ferien, men ikke ønsker at betale for dyre entrébilletter.

 

 

FYN

 

Musiklegepladsen i Højby
Højbyvej 5B, 5260 Odense

Skøn og anderledes legeplads med musikinstrumenter til at børnene kan larme og lege med. Der er bl.a. grove træ-xylofoner, olietønder til at slå på og meget mere. Her må børnene gerne larme! Legepladsen rummer også almindelige legeredskaber som karrusel og klatrestativ.

Tæt ved legepladsen ligger desuden Højbyhus, hvor der bl.a. gemmer sig en hyggelig cafe, bageri og butik med økologiske varer.

 

Børnebyen i Odense – “Tusindben”
Kildegårdsvej 50, 5240 Odense NØ

Odenses største naturlegeplads Tusindben finder du i Børnebyen på Kildegårdsvej. Børnebyen er et stort grønt område på 7 tønder land, med masser af plads til boldspil og picnic. Den store naturlegeplads er for de 0 til 15 årige og tilbyder masser af udfordringer og sjov for ungerne.
Legepladsen er inddelt i områder, der henvender sig til de forskellige aldersgrupper. Her er f.eks. svingtov, svævebane, en spændende ”fangeborg” og meget mere.

 

Troldeland og Alfeland
Rallebæksgyden, 5600 Faaborg

I en slugt i Svanninge Bakker, ligger Troldeland og Alfeland, hvilke er to skønne naturlegepladser for både store og små. Der er læ, og det gør stedet velegnet også til efterårsdage. Troldeland er fyldt med forskellige træredskaber, ligesom det er muligt at klatre op af skrænterne og i træer.

Ved siden af Troldeland ligger Alfeland, som er tænkt til de mindste. Her finder man bl.a. en labyrint, til fx at lege fange i, gynger, legehus og balancestammer.

 

 

MIDTJYLLAND

 

Legepladsen Kloden, Dokk1
Hack Kampmanns Plads, 28000 Århus C

Syv meter over joden på det store dæk der omkranser Dokk1, ligger den meget unikke legeplads Kloden.. Legepladsen hedder Kloden, fordi de fem legeområder, der er placeret rundt om huset, repræsenterer en bestemt verdensdel. Tag ungerne med på en jordomrejse, hvor leg, fortællinger og sjove facts blandes til en helt speciel oplevelse for både store og små. Prøv de vippende isflager, tag en tur i abeland eller kravl op i den seks meter høje bjørn og nyd udsigten på vej ned af rutchebanen.

På Kloden er der desuden lagt vægt på at give børn med særlige behov eller handicap mulighed for at være en del af legen.

Lige ved legepladsen ligger også en skøn café, hvor man bl.a. kan købe frokost eller kaffe, som kan nydes ved de udendørs borde og bænke.

 

Børnenes Jord i Øgaderne
Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C

I det hyggelige Øgade-kvarter på en stor naturgrund, finder man en lille oase, hvor børn i alderen 10-17 år kan komme helt tæt på naturen og dens forskellige dyr. Ungerne kan fx være med til at passe og pleje stedets geder, kaniner, høns og fugle. Der er ansat pædagoger på stedet, der i åbningstiden leder legepladsens aktiviteter.

Skulle det regne, er der indenfor blandt andet et træværksted, billardborde og lektierum. Der bliver også løbende arrangeret events for børnefamilier på Børnenes Jord– fx fastelavn, plantedage, snobrødsbagning og kagebagning. Uden for åbningstiderne, fx i weekenden, kan I også kigge forbi legepladsen og hilse på dyrene, men her er der ikke personale til at hjælpe.

 

Legeparken Dragehaven
Skolegade, 7100 Vejle

I centrum af Vejle ligger Dragehaven. En legeplads, som set oppefra ligner en stor slumrende drage, der snor sin store krop gennem anlægget.

Dragehaven” er indrettet således, at der er mulighed for at kravle, krybe, klatre rundt på dragens krop eller tage en rutsjetur fra toppen af dragens hoved og ned gennem munden. Her er broer du skal over og tårne, du skal igennem.

Legeparken har opstillede borde og bålplads til at nyde jeres medbragte madpakker ved.

For de lidt større børn er der mulighed for at løbe på rulleskøjter, skateboard eller spille fodbold, basketball og beachvolley

 

 

NORDJYLLAND

 

Naturlegeplads i Hundredemeterskoven
Astrupstien, 9220 Aalborg Øst

Naturlegepladsen er oprindeligt anlagt af en boligforening og består af forskellige dele, som taler til forskellige aldre. Her er bl.a. en forhindringsbane, balancebjælker, broer, svævende bildæk og meget mere. Legepladsen er nemmest at komme til, hvis man kommer til fods eller på cykel ad Astrupstien.

 

Naturlegepladsen Røverknolden
Himmerlandsvej, 9520 Skørping 

Omringer af natur og skov ligger Røverknolden naturlegeplads. 200 m fra parkeringspladsen i Rebild finder man selve naturlegepladsen, som ved første øjekast ikke ser særlig stor ud og indeholder en rutsjebane, bålplads, borde og bænke, samt halvtag. Der er desuden et rebnet og et skib bestående af balancebrædder og klatrestænger.

Rundt om hovedlegepladsen strækker sig en kæmpe sansesti, med store svampe i forskellige farve, træer lavet til trolde, med øjne og lange røde næser og store sten som er malet og nogle steder hugget til, så de danner hekse, trolde og alfer.

En kæmpeedderkop i træ, hænger i sit spind, som man selvfølgelig kan klatre i og i midten af spindet hænger der en klokke, så man kan høre når edderkoppen har fået noget i nettet. Langs med stien findes også en grævlingegrotte, hvor man kan kravle ind og se en stor grævling, udhugget i træ.
Yderligere ting på sansestien tæller bl.a. en stor orm i mange flotte farver, og et kæmpe rådyrgevir lavet i træ, som man kan sidde eller klatre på.

På musikområdet er der masser af instrumenter, som er udhugget i træ, med flotte mønstre og sjove dyr og mellem musikområdet og hovedlegepladsen findes desuden en svævebane.

 

Mytologisk legeplads – Fyrkat Vikingecenter
Fyrkatvej, 9500 Hobro

Den mytologiske legeplads ligger ved siden af Vikingegården og her kan man lege og lære mere om de nordiske guder, Fenrisulven, Midgårdsormen og andre mytologiske væsner. For de mindste er indrettet en vikingeskibs-sandkasse, og alle kan høre mere om gudernes bedrifter i fortællehulen.
Her er også borde og bænke til madpakkespisning.
Legepladsen kan også besøges uden for Vikingecenterets åbningstid.

 

 

SØNDERJYLLAND

 

Madsby Legepark  Fredericia
Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia

Madsby Legepark er en stor grøn oase med aktiviteter til en hel dags udflugt for børnefamilier. Der er her et meget stort sandkasseområde med et udfordrende legemiljø, stor Mooncar-bane og for de større børn og voksne den nyrenoverede Tarzanbane.

Der er også en stor dyresektion med køer, får, geder, heste, æsler, høns, hvide landkaniner, gæs og desuden en stor voliere med mange små fugle og gnavere. En helt ny stald med en sortbroget landrace so og smågrise er også at finde i Madsby Legepark.

Fra midten af maj og frem til midten af september er der gratis underholdningstilbud som dukketeater, eventyrfortællinger, børneunderholdning i hverdage og i weekender. Program og åbningstider kan ses på deres website.

Madsby Legepark har fri adgang året rundt, men dog med enkelte betalingskrævende aktiviteter som bådudlejningen, Madsbytoget, Minigolf, og Shoppen/Informationen, samt Madsbykiosken.

 

Legeparken Kolding
Grønningen 4, 6000 Kolding

Tæt på Koldinghus ligger Legeparken, som er et stort rekreativt parkområde for børn og voksne.

I Legeparken kan du klatre, gynge, rutsje og meget mere. Du kan også køre mooncars, som kan lånes i parkens åbningstid, spille minigolf med køller og bolde, udleveret af parkens personale eller sejle en tur i robåd eller cyklebåd, som ligeledes kan lånes gratis i parken. Om vinteren, når og hvis søen er frosset til kan man stå på skøjter.

Legeparken Kolding er fuld af aktiviteter for børn og voksne i alle aldre.

Medbragt mad eller kaffe kan nydes i et af de tre aktivitetshuse, og/eller tilberedes på et af de fire grill-steder.

 

Legepladsen ved Dyrehaven
Nørreskovgård, 6100 Haderslev

5 kilometer fra Haderslev, med udsigt over by og dam, ligger Danmarks næststørste dyrehave, i et flot, kuperet landskab. Halvdelen af haven er skov og resten er enge og græsarealer. Krondyr, dådyr og rådyr går frit omkring inden for hegnet, men også harer, grævlinger, ræve, egern og fugle finder deres føde her. I det dyrerige område er der næsten garanti for at se en eller flere af de mange kronhjorte og dådyr der lever i dyrehaven. Ved Nørskovgaard er der en dejlig nyrenoveret legeplads og mulighed for at grille.

 

Tak fordi i læste med – Jeg håber i fandt inspiration til gratis sommerhygge med ungerne 🙂

Mange hilsner

Michelle, Toddler Copenhagen

 

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Free WordPress Themes