Sommerhygge på en af Danmarks mange legepladser – Vol 2

 

I sidste uge skrev vi om 10 fede og bedst af alt gratis legepladser på Sjælland, så nu er tiden selvfølgelig kommet til Fyn og Jylland.

Og også her er der utallige muligheder, når man gerne vil hygge sig med ungerne i ferien, men ikke ønsker at betale for dyre entrébilletter.

 

 

FYN

 

Musiklegepladsen i Højby
Højbyvej 5B, 5260 Odense

Skøn og anderledes legeplads med musikinstrumenter til at børnene kan larme og lege med. Der er bl.a. grove træ-xylofoner, olietønder til at slå på og meget mere. Her må børnene gerne larme! Legepladsen rummer også almindelige legeredskaber som karrusel og klatrestativ.

Tæt ved legepladsen ligger desuden Højbyhus, hvor der bl.a. gemmer sig en hyggelig cafe, bageri og butik med økologiske varer.

 

Børnebyen i Odense – “Tusindben”
Kildegårdsvej 50, 5240 Odense NØ

Odenses største naturlegeplads Tusindben finder du i Børnebyen på Kildegårdsvej. Børnebyen er et stort grønt område på 7 tønder land, med masser af plads til boldspil og picnic. Den store naturlegeplads er for de 0 til 15 årige og tilbyder masser af udfordringer og sjov for ungerne.
Legepladsen er inddelt i områder, der henvender sig til de forskellige aldersgrupper. Her er f.eks. svingtov, svævebane, en spændende ”fangeborg” og meget mere.

 

Troldeland og Alfeland
Rallebæksgyden, 5600 Faaborg

I en slugt i Svanninge Bakker, ligger Troldeland og Alfeland, hvilke er to skønne naturlegepladser for både store og små. Der er læ, og det gør stedet velegnet også til efterårsdage. Troldeland er fyldt med forskellige træredskaber, ligesom det er muligt at klatre op af skrænterne og i træer.

Ved siden af Troldeland ligger Alfeland, som er tænkt til de mindste. Her finder man bl.a. en labyrint, til fx at lege fange i, gynger, legehus og balancestammer.

 

 

MIDTJYLLAND

 

Legepladsen Kloden, Dokk1
Hack Kampmanns Plads, 28000 Århus C

Syv meter over joden på det store dæk der omkranser Dokk1, ligger den meget unikke legeplads Kloden.. Legepladsen hedder Kloden, fordi de fem legeområder, der er placeret rundt om huset, repræsenterer en bestemt verdensdel. Tag ungerne med på en jordomrejse, hvor leg, fortællinger og sjove facts blandes til en helt speciel oplevelse for både store og små. Prøv de vippende isflager, tag en tur i abeland eller kravl op i den seks meter høje bjørn og nyd udsigten på vej ned af rutchebanen.

På Kloden er der desuden lagt vægt på at give børn med særlige behov eller handicap mulighed for at være en del af legen.

Lige ved legepladsen ligger også en skøn café, hvor man bl.a. kan købe frokost eller kaffe, som kan nydes ved de udendørs borde og bænke.

 

Børnenes Jord i Øgaderne
Thunøgade 2A, 8000 Aarhus C

I det hyggelige Øgade-kvarter på en stor naturgrund, finder man en lille oase, hvor børn i alderen 10-17 år kan komme helt tæt på naturen og dens forskellige dyr. Ungerne kan fx være med til at passe og pleje stedets geder, kaniner, høns og fugle. Der er ansat pædagoger på stedet, der i åbningstiden leder legepladsens aktiviteter.

Skulle det regne, er der indenfor blandt andet et træværksted, billardborde og lektierum. Der bliver også løbende arrangeret events for børnefamilier på Børnenes Jord– fx fastelavn, plantedage, snobrødsbagning og kagebagning. Uden for åbningstiderne, fx i weekenden, kan I også kigge forbi legepladsen og hilse på dyrene, men her er der ikke personale til at hjælpe.

 

Legeparken Dragehaven
Skolegade, 7100 Vejle

I centrum af Vejle ligger Dragehaven. En legeplads, som set oppefra ligner en stor slumrende drage, der snor sin store krop gennem anlægget.

Dragehaven” er indrettet således, at der er mulighed for at kravle, krybe, klatre rundt på dragens krop eller tage en rutsjetur fra toppen af dragens hoved og ned gennem munden. Her er broer du skal over og tårne, du skal igennem.

Legeparken har opstillede borde og bålplads til at nyde jeres medbragte madpakker ved.

For de lidt større børn er der mulighed for at løbe på rulleskøjter, skateboard eller spille fodbold, basketball og beachvolley

 

 

NORDJYLLAND

 

Naturlegeplads i Hundredemeterskoven
Astrupstien, 9220 Aalborg Øst

Naturlegepladsen er oprindeligt anlagt af en boligforening og består af forskellige dele, som taler til forskellige aldre. Her er bl.a. en forhindringsbane, balancebjælker, broer, svævende bildæk og meget mere. Legepladsen er nemmest at komme til, hvis man kommer til fods eller på cykel ad Astrupstien.

 

Naturlegepladsen Røverknolden
Himmerlandsvej, 9520 Skørping 

Omringer af natur og skov ligger Røverknolden naturlegeplads. 200 m fra parkeringspladsen i Rebild finder man selve naturlegepladsen, som ved første øjekast ikke ser særlig stor ud og indeholder en rutsjebane, bålplads, borde og bænke, samt halvtag. Der er desuden et rebnet og et skib bestående af balancebrædder og klatrestænger.

Rundt om hovedlegepladsen strækker sig en kæmpe sansesti, med store svampe i forskellige farve, træer lavet til trolde, med øjne og lange røde næser og store sten som er malet og nogle steder hugget til, så de danner hekse, trolde og alfer.

En kæmpeedderkop i træ, hænger i sit spind, som man selvfølgelig kan klatre i og i midten af spindet hænger der en klokke, så man kan høre når edderkoppen har fået noget i nettet. Langs med stien findes også en grævlingegrotte, hvor man kan kravle ind og se en stor grævling, udhugget i træ.
Yderligere ting på sansestien tæller bl.a. en stor orm i mange flotte farver, og et kæmpe rådyrgevir lavet i træ, som man kan sidde eller klatre på.

På musikområdet er der masser af instrumenter, som er udhugget i træ, med flotte mønstre og sjove dyr og mellem musikområdet og hovedlegepladsen findes desuden en svævebane.

 

Mytologisk legeplads – Fyrkat Vikingecenter
Fyrkatvej, 9500 Hobro

Den mytologiske legeplads ligger ved siden af Vikingegården og her kan man lege og lære mere om de nordiske guder, Fenrisulven, Midgårdsormen og andre mytologiske væsner. For de mindste er indrettet en vikingeskibs-sandkasse, og alle kan høre mere om gudernes bedrifter i fortællehulen.
Her er også borde og bænke til madpakkespisning.
Legepladsen kan også besøges uden for Vikingecenterets åbningstid.

 

 

SØNDERJYLLAND

 

Madsby Legepark  Fredericia
Lumbyesvej 45, 7000 Fredericia

Madsby Legepark er en stor grøn oase med aktiviteter til en hel dags udflugt for børnefamilier. Der er her et meget stort sandkasseområde med et udfordrende legemiljø, stor Mooncar-bane og for de større børn og voksne den nyrenoverede Tarzanbane.

Der er også en stor dyresektion med køer, får, geder, heste, æsler, høns, hvide landkaniner, gæs og desuden en stor voliere med mange små fugle og gnavere. En helt ny stald med en sortbroget landrace so og smågrise er også at finde i Madsby Legepark.

Fra midten af maj og frem til midten af september er der gratis underholdningstilbud som dukketeater, eventyrfortællinger, børneunderholdning i hverdage og i weekender. Program og åbningstider kan ses på deres website.

Madsby Legepark har fri adgang året rundt, men dog med enkelte betalingskrævende aktiviteter som bådudlejningen, Madsbytoget, Minigolf, og Shoppen/Informationen, samt Madsbykiosken.

 

Legeparken Kolding
Grønningen 4, 6000 Kolding

Tæt på Koldinghus ligger Legeparken, som er et stort rekreativt parkområde for børn og voksne.

I Legeparken kan du klatre, gynge, rutsje og meget mere. Du kan også køre mooncars, som kan lånes i parkens åbningstid, spille minigolf med køller og bolde, udleveret af parkens personale eller sejle en tur i robåd eller cyklebåd, som ligeledes kan lånes gratis i parken. Om vinteren, når og hvis søen er frosset til kan man stå på skøjter.

Legeparken Kolding er fuld af aktiviteter for børn og voksne i alle aldre.

Medbragt mad eller kaffe kan nydes i et af de tre aktivitetshuse, og/eller tilberedes på et af de fire grill-steder.

 

Legepladsen ved Dyrehaven
Nørreskovgård, 6100 Haderslev

5 kilometer fra Haderslev, med udsigt over by og dam, ligger Danmarks næststørste dyrehave, i et flot, kuperet landskab. Halvdelen af haven er skov og resten er enge og græsarealer. Krondyr, dådyr og rådyr går frit omkring inden for hegnet, men også harer, grævlinger, ræve, egern og fugle finder deres føde her. I det dyrerige område er der næsten garanti for at se en eller flere af de mange kronhjorte og dådyr der lever i dyrehaven. Ved Nørskovgaard er der en dejlig nyrenoveret legeplads og mulighed for at grille.

 

Tak fordi i læste med – Jeg håber i fandt inspiration til gratis sommerhygge med ungerne 🙂

Mange hilsner

Michelle, Toddler Copenhagen

 

38 Comments

 1. hindi movie siger:

  Needed to post you one little bit of remark to be able to say thank you once again for your personal fantastic views you have shown here. It has been certainly tremendously open-handed of you to convey openly just what a number of people could possibly have made available as an ebook to earn some bucks for their own end, primarily given that you might well have done it in the event you desired. Those guidelines likewise acted to become good way to understand that the rest have the same dreams really like my very own to find out a lot more concerning this problem. I believe there are several more fun occasions up front for many who find out your website. Darelle Haywood Morie

 2. anime siger:

  I like this website very much, Its a very nice office to read and incur information. Loree Darwin Roose

 3. 720p siger:

  What as up i am kavin, its my first occasion to commenting anywhere, when i read this paragraph i thought i could also make comment due to this sensible piece of writing. Rozina Hamid Thora

 4. turkce siger:

  Thanks for good suggestions. I originally read your article on DietDoctor. Fiona Maxim Eugenle

 5. PHP shell siger:

  I just like the helpful info you supply to your articles.
  I will bookmark your weblog and take a look at once more right here regularly.

  I’m reasonably certain I will learn many
  new stuff proper right here! Good luck for the following!

 6. Please let me know if you’re looking for a author for your blog.
  You have some really great articles and I feel I would be a good asset.
  If you ever want to take some of the load off, I’d love
  to write some material for your blog in exchange for a
  link back to mine. Please blast me an email if
  interested. Thank you!

 7. bypass shell siger:

  Greetings from Colorado! I’m bored at work so I decided to check out your blog on my iphone during lunch break.

  I enjoy the information you present here and can’t wait to take a look
  when I get home. I’m shocked at how fast your blog loaded on my cell phone ..
  I’m not even using WIFI, just 3G .. Anyhow, very good blog!

 8. I like the helpful information you supply to your
  articles. I will bookmark your weblog and
  take a look at again right here regularly. I am quite sure I will learn lots of new
  stuff proper here! Good luck for the next!

 9. turkce siger:

  Your style is very unique compared to other folks I have read stuff from. Thank you for posting when you ave got the opportunity, Guess I will just bookmark this site. Clemence Gaylor Gaye

 10. Takipçi de aldığınız paketi günün dilediğiniz vakit kullanabilirsiniz.

  Satın alma işleminin ardından otomatik olarak çalışan sistem devreye girmekte ve
  almış olduğunuz tüm organik ve gerçek takipçiler hiçbir şifre vb.

  bilgi talebi yapılmadan hesabınıza yüklenmektedir.
  Alınan paket hemen hesabınıza aktarılır.

  En kaliteli ve güvenli aynı zaman da instagram takipçi 1tl desteği için Mega takip sayfasını 7/24 takip edebilirsiniz.

  .

 11. Helpful info. Fortunate me I discovered your web site by accident, and
  I’m shocked why this accident did not came about in advance!
  I bookmarked it.

 12. I read this paragraph completely regarding the difference of latest and preceding technologies, it’s awesome article.

 13. Howdy! I know this is kinda off topic nevertheless I’d figured
  I’d ask. Would you be interested in trading links or maybe guest writing a blog post or vice-versa?
  My site covers a lot of the same topics as yours and I think we
  could greatly benefit from each other. If you happen to be interested feel free to shoot me an email.

  I look forward to hearing from you! Excellent blog by the way!

 14. leke kremi siger:

  My brother suggested I might like this web site. He was
  totally right. This post truly made my day. You can not imagine just how much time I had spent
  for this information! Thanks!

 15. CBD for dogs siger:

  I do trust all the ideas you’ve offered to your post.
  They’re really convincing and can certainly work.
  Still, the posts are very quick for newbies. May you please prolong them a bit from subsequent
  time? Thank you for the post.

  Have a look at my website – CBD for dogs

 16. takipçi al siger:

  Valuable information. Lucky me I discovered your website by chance,
  and I’m shocked why this accident didn’t took place earlier!
  I bookmarked it.

 17. takipçi al siger:

  I’m now not certain where you are getting your
  info, but good topic. I needs to spend a while finding out much more or
  figuring out more. Thanks for fantastic info I used to be
  looking for this info for my mission.

 18. leke kremi siger:

  Thank you for another excellent post. Where else may anyone get that
  type of info in such a perfect means of writing?
  I’ve a presentation next week, and I’m on the look for such information.

 19. Great blog here! Also your site rather a lot up very fast!
  What host are you the use of? Can I get your associate hyperlink for your host?
  I want my website loaded up as quickly as yours lol

 20. Hi there! This is kind of off topic but I need some help from an established blog.
  Is it very difficult to set up your own blog? I’m not very techincal but I can figure things out
  pretty fast. I’m thinking about making my own but I’m not
  sure where to start. Do you have any ideas or suggestions?

  Thank you

 21. retinol serum siger:

  Hello to every one, the contents existing at this website are really awesome for people experience, well, keep up the good work fellows.

 22. leke kremi siger:

  leke kremi Cilt lekelerinize en iyi çözüm olarak sunulan lekekremim.com dan hemen leke kremi satın al ve cilt
  lekelerine son ver.
  en iyi çözüm ortağınız olacaktır

 23. lekekremi siger:

  Very energetic article, I loved that a lot. Will there be a part 2?

 24. takip2018.com siger:

  Hello there, I found your blog via Google while looking for a comparable subject, your website came up, it appears to
  be like good. I’ve bookmarked it in my google bookmarks.

  Hi there, simply became aware of your weblog thru Google, and located that it is truly informative.
  I am going to watch out for brussels. I’ll appreciate if you happen to continue this in future.

  A lot of folks will probably be benefited from your writing.
  Cheers!

 25. leke kremi siger:

  Türkiyenin en iyi leke kremi satış sitesini ziyaret ettiniz mi?
  en iyi leke cilt bakım setleri için sitemizi mutlaka ziyaret ederek leke kremi hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz

 26. sen de instagram takipçi alarak hemen fenomen olmak için https://www.takipcisatinallin.org u ziyaret et ve instagram takipçi satın al
  !

 27. takipçi al siger:

  Hmm is anyone else experiencing problems with the pictures on this blog loading?

  I’m trying to find out if its a problem on my end or if it’s the blog.
  Any suggestions would be greatly appreciated.

 28. I think this is one of the most significant information for me.
  And i am glad reading your article. But should remark on few general things, The website
  style is ideal, the articles is really excellent : D.

  Good job, cheers

 29. Good article. I’m facing a few of these issues as well..

 30. antalya böcek ilaçlama
  şirketi olan alc ilaçlama ile tüm haşarelerden kurtulmanız
  çok basit 🙂
  Sadece bir telefon kadar yakınız.

 31. Thank you for every other fantastic post. The place
  else could anybody get that kind of info in such an ideal way of writing?

  I have a presentation next week, and I am on the look
  for such info.

 32. Magnificent website. Plenty of helpful information here. I’m sending it to some friends ans
  also sharing in delicious. And naturally, thanks in your effort!

 33. İnstagram takipçisi satın alırken aldığınız hizmetin kaliteli ve organik olmasına dikkat
  etmelisiniz takipçi satın al hizmeti bu alanda sizlere fayda sağlayabilecek en güçlü yöntem olarak bilinmektedir.
  Bu işlemi takip2018.com ile gerçekleştirebilirsiniz!

 34. Instagram’ da en çok kullanılan SosyaLMedya mecraları arasında yer
  alıyor. Bu uygulamada takipçilerinizi kolay bir şekilde yükseltebilirsiniz.

  Takip 2018 sizlere en etkili takipçi hizmetlerini sunarak, takipçinizi yükseltmeye yarıyor.

  Siteye giriş yaparak istediğiniz tüm instagram servislerden faydalanabilirsiniz.

  Instagram Takipçi Satın Al hizmetleriyle aktif bir
  şekilde takipçi hizmeti veriyor

 35. leke kremi siger:

  I read this piece of writing completely concerning
  the comparison of most recent and previous technologies, it’s amazing article.

 36. Isidro siger:

  I was recommended this blog via my cousin. I’m no
  longer positive whether or not this put up is written by way
  of him as nobody else recognize such targeted about
  my trouble. You’re amazing! Thanks!

 37. takipcisatinalin.org ucuz takipçi satın al sayfamızı ziyaret
  ederek hemen ucuz takipçi satın al
  En ucuz takipçi satın al sitesi

 38. sildenafil 100mg tab https://eunicesildenafilcitrate.com/ sildenafil citrate medication

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret.

Free WordPress Themes